Background

چطور کسب و کار اینترنتی موفقی راه بندازیم

چطور کسب و کار اینترنتی موفقی راه بندازیم

چطور کسب و کار اینترنتی موفقی راه بندازیم

در این مقاله جامع در کنار هم خواهیم دید کسب و کار اینترنتی چیست و ملزومات راه اندازی یک کسب و کار اینترنتی موفق چه چیزهایی هست؟

با حداقل امکانات اولیه می‌توانید شروع کنید: تنها با داشتن یک خط اینترنت، یک کامپیوتر یا لپ‌تاپ می‌توانید دست به کار شوید. هزینه راه اندازی سایت بسیار کمتر از آنچه فکر می‌کنید هست و نیازی به صرف هزینه میلیونی ندارید. حتی می‌توانید این کار را خودتان انجام دهید. با صرف حداقل هزینه برای خرید هاست و دامنه و یک قالب ساده کار خود را شروع کنید. توصیه ما به شما این است که برای طراحی سایت، بیش از اندازه زمان و هزینه نگذارید و تمرکز بیشتری روی تولید محتوای ارزشمند داشته باشید.

دسترسی بالا در هر زمان و مکانی: در این نوع کار در هر ساعت شبانه روز می‌توانید به مخاطبان دسترسی داشته باشید. به دلیل مشغله زیاد زندگی، بیشتر افراد تمایل دارند برای رفع نیازهای خود به سراغ اینترنت بروند. به این شکل جامعه بزرگتری از مخاطبان را می‌توان به مشتری تبدیل کنید، نه تنها یک محدوده جغرافیایی بسیار کوچک. آموزش-کسب-و-کار-اینترنتی نیاز به مدرک و شرایط سنی خاصی ندارید: کافی است که بخواهید و مصمم باشید. اگر محدودیتی هست خودتان به وجود آورده‌اید. مدتی تلاش کنید و خواهید دید که نتیجه تلاش‌هایتان را خواهید گرفت و صاحب شغلی هستید که دوست دارید. به علاوه مدیریت زمان در دستان خودتان است و محدود به ساعات کاری اداری نیستید.در این مدل کسب و کار، شما اختیار خود و زمانتان را دارید. بیش از هر چیز در کسب و کار اینترنتی نیاز به جدیت و کار مداوم دارید. با هر از گاهی به سایت سر زدن و مطلبی را منتشر کردن به موفقیت نمی‌رسید، بلکه باید برای کسب و کار اینترنتی خود برنامه طولانی مدت داشته باشید.

کسب درآمد بدون نیاز به حضور شما: اگر اساس کار مثل محتوای خوب و جامع که متناسب با نیاز مخاطبان باشد را به خوبی چیده باشید، حتی در خواب هم درآمد خوبی خواهید داشت و درآمد شما به دلیل حضور نداشتن قطع نمی‌شود. هر کجا که باشید با یک اینترنت و لپ‌تاپ می‌توانید کسب و کار خود را مدیریت کنید. کسب درآمد از اینترنت از بهترین‌ مدل‌های ایجاد درآمد غیرفعال است. یکی از رازهای ثروتمندان ایجاد شرایطی برای درآمد غیر فعال است، آنها سیستمی را پیاده‌سازی کرده‌اند که بدون حضور آنها، سیستم می‌تواند به درآمدزایی ادامه دهد.

ویژگی یک کسب و کار اینترنتی موفق: تنها در صورتی می‌توانید یک درآمد همیشگی و رو به رشد از اینترنت داشته باشید، که مالک یک کسب و کار اینترنتی باشید، در غیر این صورت ممکن است با وجود درآمد بالا امروز این کار را داشته باشید و فردا نه. همچنین اگر صاحب یک کسب و کار باشید، می‌دانید کنترل شرایط کار در دست شما است و امکان رشد و توسعه آن را دارید. برای موفقیت در کسب و کار اینترنتی نیازی به سرمایه زیاد ندارید بلکه به مهم‌ترین چیزی که نیاز دارید خودتان هستید! بله خودتان. شما پایه و اساس کسب و کارتان را ایجاد می‌کنید پس از همین ابتدا روی خودتان و افزایش اطلاعات‌تان سرمایه گذاری کنید. مزیت رقابتی، برگ برنده شما در موفقیت کارتان است.

خیلی جدی فکر کنید مزیت رقابتی شما چه می‌تواند باشد. چه ویژگی منحصر به فردی دارید که باعث شود فردی شما را به دیگری ترجیح دهد. مزیت رقابتی برتری شما به رقیب را نشان می‌دهد. مزیت رقابتی چیزی است که برای مشتری ارزش افزوده ایجاد می‌کند و باعث می‌شود، انتخاب اول او باشید.

کسب-و-کار-اینترنتی-افزایش-درآمدچه ایده‌ای را برای کسب و کار اینترنتی انتخاب کنم؟

علاقه و اشتیاق: تا کار به نتیجه برسد نیاز به زمان و انرژی زیادی دارد پس موضوعی را انتخاب کنید که آن را دوست دارید و برای یادگیری بیشتر در آن مشتاق هستید. دوست دارید هر روز در آن پیشرفت کنید و به دیگران نیز کمک کنید. همچنین علاقه به ایده‌ی کسب و کار، باعث می‌شود در شروع کار که بازخوردی نگرفته‌اید با انگیزه ادامه دهید. یک نکته دیگر برای تاکید بر علاقه داشتن به کار این است که باعث می‌شود ذهن شما بازتر شده و خلاقیت بیشتری داشته باشید. حتی مسائل پیش آمده را مشکل ندادید و با هر چالشی با اشتیاق روبرو شوید.

تخصص و مهارت کافی: وقتی در کاری تخصص دارید مانند این است که تا نیمه راه را رفته‌اید. دانش کافی به شما دید خوبی برای ادامه کار می‌دهد. اگر موضوعی را برای کار انتخاب کرده‌اید که تخصص شما نیست باید هر روز زمان کافی برای یادگیری بیشتر بگذارید. حوزه کاری شما باید مخاطبان زیادی داشته باشد: تقریبا اکنون به دلیل گستردگی اینترنت هرکس هر چه بخواهد ابتدا به سراغ اینترنت می‌رود. مهم نیست به دنبال اطلاعات باشد یا بخواهد خریدی انجام بدهد. کسب و کار شما هم هر محصول یا خدماتی باشد، می‌توانید آن را در اینترنت راه اندازی کنید.

چقدر زمان برای پیدا کردن ایده مناسب صرف کنم؟ ابتدای کار شاید زمان زیادی برای پیدا کردن یک ایده تازه و بکر بگذارید. اما این نکته را به یاد داشته باشید، آیا برای اجرایی کردن آن تجربه کافی دارید؟ آیا سرمایه و نیروی لازم را می‌توانید فراهم کنید؟ از طرف دیگر به دلیل تازه بودن موضوع نمونه مشابه آن نیست تا از یک نمونه زنده برای شروع، الگو بگیرید. یکی از عوامل موفقیت در کار استفاده از تجربیات نمونه‌های موفق است که باعث می‌شود به میزان زیادی در هزینه و زمان صرفه‌جویی شود. مسئله دیگر این است که بتوانید این ایده را عملی کنید. در غیر این‌ صورت بهترین ایده، که امکان شروع آن را ندارید چقدر ارزش دارد؟ آنچه که دیگران حاضرند برای آن هزینه کنند، ایده دست اول و ناب شما نیست بلکه ایده‌ای است که نیاز آنها را برطرف کند.

در انتخاب ایده وسواسی نباشید و با دیدی واقع بینانه با توجه به مهارت، امکانات و نیاز بازار، ایده را انتخاب و تمام تمرکز خود را بر روی اجرا بگذارید. مسئله دیگر این است که بتوانید نکاتی که باعث افزایش فروش سایت می‌شود را در سایت اجرا کنید تا باعث ترغیب بازدیدکنندگان و افزایش فروش شود. مدل درآمدی کسب و کار اینترنتی اگر مهارت‌های خود را به خوبی شناخته باشید انتخاب روشی که می‌خواهید از آن کسب درآمد کنید کار سختی نخواهد بود. شاید مهارت نویسندگی بالایی دارید و می‌خواهید سایت پرترافیکی داشته باشید که تبلیغ بگیرید، شاید تخصصی دارید که می‌خواهید آموزش دهید، بنابراین ساخت محصولات آموزشی گزینه بهتری برای شما خواهد بود.

روش‌های زیادی برای کسب درآمد از محتوا وجود دارد. چگونه فروشپاه اینترنتی موفق داشته باشیم خیلی خوب است که همیشه وب سایت ها و فروشگاه های اینترنتی موفق ایرانی و حتی خارجی را بررسی کنید و با ریز شدن در این کسب و کارها متوجه آن شوید که چه طور موفق شده اند. کاری که دقیقا من انجام داده ام و در ادامه قصد دارم با بررسی هایی که از قبل انجام دادم به طور کلی ویژگی ها و چهارچوب اصلی یک فروشگاه اینترنتی موفق را عنوان و هر کدام را مختصرا توضیح بدهم.

1.فرایند خرید در فروشگاه اینترنتی اولین چیزی که مهم است و باید به آن توجه ویژه ای داشت راحتی خرید از فروشگاه اینترنتی است. علاوه بر زیبایی و طراحی اصولی فروشگاه اینترنتی باید فرایند خرید محصولات در آن نیز آسان باشد. این چیزی است که دقیقا در فروشگاه های اینترنتی که محصولات متعددی دارند و روزانه ترافیک بالایی دریافت می کنند باید به خوبی رعایت شود. چرا که همین مورد باعث می شود مشتریان زیادی برای دفعات بعد، خرید از فروشگاه شما را لذت بخش بدانند و به مرور زمان جزئی از مشتری های دائمی شما شوند. تا جایی که ممکن است مراحل خرید را کوتاه کنید. با توجه به محصولاتی که ارائه می دهید فقط اطلاعاتی که نیاز دارید را از مشتری بگیرید. سعی کنید عضویت در سایت هنگام خرید را اجباری نکنید و طی چند مرحله اطلاعات تماس افراد را دریافت کنید. مثلا اول نام و نام خانوادگی را از مشتریان دریافت کنید و سپس بعد از نهایی کردن خرید خود، آدرس پستی را از آن ها دریافت کنید. تصور کنید هنگام خرید محصولی همان ابتدا فرم طولانی را برای عضویت اجباری به مشتریان نشان داده شود! چه اتفاقی می افتد؟ مسلما خیلی از افراد حوصله کافی ندارند و همان لحظه صفحه خرید را ترک می کنند.

2.سیستم اتوماتیک سازی فرایند ها همانطور که اشاره کردم به خاطر ترافیک بالا در فروشگاه های اینترنتی خیلی از کارها را نمی توان به صورت دستی انجام داد و حتما باید سیستم های اتوماتیکی را طراحی و راه اندازی کنید. به عنوان مثال بسیاری از افراد هنگام خرید از فروشگاه اینترنتی شما ممکن است مشکلی برایشان پیش بیاید و به دلایل مختلفی هنگام نهایی کردن و پرداخت آنلاین وجه مجبور باشند از ادامه کار دست بکشند. ممکن است همان لحظه ارتباطشان با اینترنت قطع شود. ممکن است همان لحظه بفهمند در کارت بانکی خود موجودی کافی ندارند! یا ممکن است اصلا سایت شما آن لحظه از دسترس خارج شده باشد. به همین دلیل بهتر است به چنین افرادی دوباره یادآوری کنید که قرار بود چه کاری را انجام دهند. این مورد هم فقط با سیستم های اتوماتیک امکان پذیر است. باید سیستمی در فروشگاه اینترنتی خود داشته باشید تا به افرادی که با چنین مشکلاتی مواجه شده اند ایمیلی ارسال شود و یادآوری برای خرید محصول مورد نظر شود. مطمئن باشید روزانه افراد بسیاری ممکن است به دلایل مختلف از خرید محصول خود صرف نظر کنند و از دست دادن این افراد ضرر بسیار بزرگی برای کسب و کار شما خواهد بود. در ادامه در مورد استفاده از سیستم های اتوماتیک سازی فرایند ها در بهبود تجربه کاربری در فروشگاه های اینترنتی بیشتر توضیح خواهم داد.

3.اعتماد سازی در فروشگاه اینترنتی شاید باورتون نشود ولی با وجود این همه فرهنگ سازی باز هم من از خرید اینترنتی ترس دارم و زمانی که می خواهم کالایی را از سایتی خریداری کنم می ترسم. خیلی از افراد هستند که دقیقا مثل من هستند و اعتماد سازی برای افرادی مثل من بسیار سخت است. یکی از مهمترین و کلیشه ای ترین مواردی که باعث اعتماد سازی در فروشگاه های اینترنتی می شود داشتن نماد اعتماد الکترونیکی (ای نماد) است. داشتن اینماد و دیگر مجوز های موجود و قرار دادن آن در جایی از فروشگاه اینترنتی که در دید عموم باشد بسیار واجب است. البته اعتماد سازی در فروشگاه های اینترنتی فقط به اینماد و دیگر مجوز ها ختم نمی شود ولی تا حدودی ترس از خرید را در بسیاری از افراد به شدت کاهش می دهد. سعی کنید لوگوی اسپارنسر ها و برند هایی که با آن ها همکاری می کنید را در صفحه اول سایت و قبل از فوتر سایت قرار دهید. صفحاتی اختصاصی به نام پیگیری سفارشات و ثبت شکایات در منوی اصلی فروشگاه اینترنتی خود قرار دهید تا مشخص شود بی تفاوت به مشتریان خود نیستید و همیشه پیگیر سفارشات و درخواست های آن ها هستید. قوانین بازگشت وجه و مرجوعی کالا را حتما به طور واضح بیان کنید. طوری از قوانین برگشت کالا ننویسید که مشتریان فکر کنند اصلا گارانتی الکی است و شامل کالای آن ها نمی شود. بعضی وقت ها پیچیدگی در بیان قوانین بازگشت کالا باعث می شود مشتری گیج شود و اعتمادش از فروشگاه اینترنتی مورد نظر سلب شود. پشتیبان آنلاینی که همیشه پاسخ گو باشد بسیار اهمیت دارد. بسیاری از مشتریان بنا به دلایلی دوست ندارند تماس تلفنی با پشتیبانی داشته باشند. به خاطر همین پشتیبانی که همیشه در سایت آنلاین باشد و قدم به قدم با مشتریان همراه باشد تا مشکلی یا سوالی برایشان پیش نیاید اعتماد سازی را چندین برابر می کند. خیلی از مشتریان درست هنگام تسویه حساب سوال برایشان پیش می آید و هنگامی که کسی نباشد پاسخ سوال آن ها را بدهد بلافاصله از تکمیل فرایند خرید خود منصرف خواهند شد. صفحه تماس با ما و درباره ما را به صورت کامل و دقیق طراحی کنید. در صفحه تماس با ما دقیقا مشخص کنید برای چه کاری باید با چه واحد و یا بخشی تماس گرفته شود. در صفحه درباره ما تیم خود را معرفی کنید و تعداد کارکنان و بیو گرافی هر کدام را بنویسید و حتما مشخصات دقیق محل شرکت خود را نیز بنویسید. پیشنهاد می کنم مقاله مهمترین عوامل جلب اعتماد مشتری در سایت را بخوانید.

4.صفحه اصلی فروشگاه اینترنتی هدف اصلی همه ما در فروشگاه اینترنتی هدایت بازدید کننده به صفحات خرید محصول است. یکی از نکاتی که در صفحه اصلی فروشگاه اینترنتی خود باید حتما به آن توجه کنید قرار دادن محصولات پر فروش، پیشنهاد های ویژه، جدیدترین محصولات و محصولات تخفیف دار است. موارد ذکر شده را می توانید در قالب اسلاید شو بالای فروشگاه اینترنتی خود قرار دهید.البته که وجود اسلاید شو در فروشگاه اینترنتی بسیار مهم است. تصاویری که در اسلاید شو قرار می گیرد باید بسیار حرفه ای و ترغیب کنند همراه با CTA فوق العاده باشند.

مقالات پیشنهادی

0 نظر

نظر خود را ثبت نمایید

نظر شما با موفقیت ثبت گردید و پس از تایید مدیر سایت در همین صفحه نمایش داده خواهد شد.