تبلیغات کلیکی یکی از محبوبترین روشهای تبلیغات در میان کسبوکارهای ایرانی است. احتمالا همینطور که در حال خواندن این مقاله هستید مثالهای متعددی از برندهای ایرانی که قبلا تبلیغات کلیکی آنها را در فضای وب دیده بودید به خاطر بیاورید. شما تقریبا با هر بودجهای میتوانید تبلیغات کلیکی را شروع کنید. میتوانید در شبکهای به گستردگی هزاران وب سایت و اپلیکیشن ایرانی، هوشمندانهتر و با بودجه تبلیغاتی کمتر، تبلیغات آنلاین را تجربه کنید. تنوع سایتها و اپلیکیشنهای این شبکه، پیام شما را به بهترین و گستردهترین شکل به کاربران نمایش میدهد. هر کسبوکاری به نوعی حضور در فضای مجازی نیاز دارد؛ از شرکتهای بزرگ و کوچک گرفته تا ارائهدهندگان محصول یا خدمات، کسبوکارهای فعال در بازارهای گسترده یا کسبوکارهایی با بازار دنج و متمرکز. اما خواستهی همهی آنها یکی است: دسترسی یافتن به بیشترین تعداد مخاطب با استفاده از کمترین منابع و در نهایت کسب بیشترین میزان سود. راه بسیار مقرون به صرفهای برای تحقق تمام این اهداف در آنِ واحد وجود دارد: تبلیغات آنلاین یا بازاریابی اینترنتی. وقتی از تبلیغات آنلاین و به ویژه تبلیغات موبایلی صحبت به میان میآید گزینههای متعددی از جمله تبلیغات کلیکی پیش روی تبلیغدهندگان و نمایشدهندگان قرار میگیرد که عدم آگاهی کافی و صحیح نسبت به آنها میتواند تصمیمگیریها را دشوار کند و بر نتایج کمپینهای تبلیغاتی اثر منفی بگذارد. به همین دلیل است که بهتر است پیش از هر اقدامی با مدلهای مختلف تبلیغات موبایلی و تبلیغات اینترنتی آشنا شوید.
اصطلاح «هزینه به ازای کلیک» که کمپینهای تبلیغاتی آن تحت عنوان تبلیغات کلیکی شناخته میشوند برگردان عبارت Cost Per Click در زبان انگلیسی است که به اختصار CPC نیز نامیده میشود. Pay Per Click یا همان PPC نیز یکی دیگر از نامهای این مدل است که ترجمهی تحتاللفظی آن میشود «پرداخت به ازای کلیک»؛ به هر صورت همهی این نامها به یک چیز اشاره دارند و آن یک مدل محاسبهی هزینهی تبلیغات است. تبلیغات کلیکی را میتوان شناخته شدهترین شکل تبلیغات آنلاین دانست که سالهاست کاربرد دارد و امروزه نیز با اهداف گوناگون از جمله هدایت ترافیک یا خلق مشتری راغب، از سوی تبلیغدهندگان مورد استفاده قرار میگیرد. در این مدل بازاریابی دیجیتال (تبلیغات دیجیتال)، تبلیغدهنده به ازای هر بار کلیک روی آگهی تبلیغاتیاش مبلغ مشخصی پرداخت میکند. به عبارت دیگر میتوان مدل CPC را راهی برای خرید بازدید برای یک صفحهی مجازی (در مقابل جذب مخاطب ارگانیک) تعریف کرد. سادهترین مزیت تبلیغات کلیکی آن است که تبلیغدهنده و نمایشدهنده دقیقاً میدانند روی هر آگهی چه تعداد کلیک شده و با رهگیری دقیقتر نیز میتوان فهمید چه تعداد از این کلیکها به فروش یا هر اکشن دیگری ختم شده است. قیمت/ تعرفه تبلیغات کلیکی بسته به صنعت و عوامل دیگر نظیر ارزش کلیدواژه یا حجم کمپین تبلیغاتی متفاوت است. به هر صورت نکتهی مهم در خصوص این نوع تبلیغات آن است که قیمت هر کلیک، باید با ارزشی که از این طریق برای کسبوکارها فراهم میشود نسبت درستی داشته باشد.
زمانی که از تبلیغات کلیکی صحبت میشود معمولا دو عبارت CPC و PPC مشابه پنداشته میشوند و برداشت اشتباه از این دو عبارت میتواند باعث سردرگمی تبلیغدهندگان شود. در ادامه هر دو عبارت را به صورت خلاصه تعریف میکنیم.
پرداخت به ازای کلیک (PPC)
PPC کوتاه شده Pay Per Click یا پرداخت به ازای کلیک است و به شیوه پرداخت هزینه تبلیغات اشاره دارد. در این شیوه پرداخت تبلیغدهندگان به ازای هر کلیک انجام شده در رسانههای ناشر به روی تبلیغاتشان به ناشر مبلغ مشخصی پرداخت میکنند.
هزینه هر کلیک (CPC)
CPC کوتاه شده Cost Per Click و به معنای هزینه هر کلیک است. هزینه هر کلیک زمانی به کار میرود که شما در حال برنامهریزی و اجرای کمپینهای تبلیغاتی خود به صورت پرداخت به ازای کلیک (PPC) هستید و هزینهای که در نظر دارید برای هر کلیک بپردازید را CPC مینامید.
همسان (Native)
در ایران تبلیغات همسان از جمله محبوبترین روشهای انجام تبلیغات برای برندهای بزرگ هستند. در تبلیغات همسان، محتواهای تبلیغاتی تبلیغدهندگان در قالب تصویر و متن به کاربران نشان داده میشود. تبلیغات همسان در ایران معمولا در قالب مطالب پیشنهادی (Recommendation Ads) و در محیط سایتها به کاربران نشان داده میشوند.
تبلیغات در جستجو (Search ads)
تبلیغات در جستجو (Search Ads) یکی دیگر از روشهای بسیار محبوب انجام تبلیغات در ایران است. در این نوع تبلیغات محتوای تبلیغاتی تبلیغدهندگان در نتیجه جستجوی کاربران اینترنت و در صورت مرتبط بودن با عبارت جستجو شده توسط کاربران به آنها نشان داده میشود. یکی از ملموسترین مثالهای تبلیغات در جستجو، تبلیغات گوگل (Google Ads) هستند. در تبلیغات گوگل تبلیغدهندگان کلمات کلیدی مرتبط با کسبوکار خود را تعریف کرده و گوگل با استفاده از الگوریتمهای هوش مصنوعی خود و با توجه به میزان ارتباط آن کلمات کلیدی با عبارات جستجو شده توسط کاربران، محتواهای تبلیغاتی تبلیغدهندگان را به آنها نشان میدهد.
در کنار تبلیغات گوگل (Google Ads)، نوع دیگری از تبلیغات جستجو که در ایران محبوب و مورد استفاده برندهای بزرگ است، تبلیغات جستجوی کافهبازار (CafeBazaar Search Ads) است. در تبلیغات جستجوی کافهبازار صاحبان اپلیکیشن میتوانند پس از تعیین کلمات کلیدی مرتبط به کسبوکار خود و ثبت محتواهای تبلیغاتی، تبلیغات خود را در نتیجه جستجوی کلمات کلیدی مرتبط با کسبوکارشان در قسمت جستجوی نام اپلیکیشن در کافهبازار به کاربران نمایش دهند.
ریتارگتینگ (Retargeting)
تبلیغات ریتارگتینگ (Retargeting) نوع دیگری از تبلیغات کلیکی هستند که به سبب عملکرد مناسب خود و نتایج مطلوبی که برای تبلیغدهندگان رقم میزنند در طی سالهای گذشته در میان تبلیغدهندگان محبوب شدند. در تبلیغات ریتارگتینگ تبلیغدهندگان، کاربرانی که حداقل یک بار از سایت تبلیغدهنده بازدید کردهاند را در محیط اینترنت شناسایی و تبلیغات مرتبط با هر کاربر را به او نشان میدهند. از جمله مزیتهای کلیدی این نوع تبلیغات میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
-قابلیت بهینهسازی پیشرفته
-قابلیت هدفگیری دقیق
-بهبود تصویر برند
ریتارگتینگ محصول (Product Retargeting)
تبلیغات ریتارگتینگ محصول (Product Retargeting) نوع پیشرفتهتری از تبلیغات ریتارگتینگ هستند. در این نوع تبلیغات تبلیغدهندگان کاربران سایت خود را در محیط اینترنت شناسایی میکنند و محصولی را که کاربر قبلا در سایت تبلیغدهنده مشاهده کرده بود به او نشان میدهند. با توجه به اینکه کارکرد اصلی این نوع تبلیغات نشان دادن محصول دیده شده توسط کاربر در محیط اینترنت به کاربر است، این نوع تبلیغات بیشترین استفاده را برای تبلیغدهندگان مالک سایتهای فروشگاهی دارند.
تبلیغات بنری (Banner Ads)
تبلیغات بنری از جمله ابتداییترین نوع تبلیغات اینترنتی هستند که در ابتدا به صورت اجارهای (Rent) و پرداخت به ازای نمایش (CPM) به تبلیغدهندگان ارائه میشدند. در طی سالهای گذشته رسانههای ناشر تبلیغات به ارائه تبلیغات بنری به صورت پرداخت به ازای کلیک (PPC) روی آوردهاند. تبلیغات بنری همانطور که از نام آنها برداشت میشود به صورت بنری و معمولا در بالا و ستونهای کناری سایتهای ناشر تبلیغات ارائه میشوند.
مدل «هزینه به ازای کلیک» معیاری برای محاسبهی مخارجی است که تبلیغدهندگان برای هر کلیک روی آگهی تبلیغاتیشان میپردازند. از آنجایی که قیمتهای یک کمپین CPC ممکن است به واسطهی حجم ترافیک، تعداد رقبا و غیره در طول اجرا تغییر کند، هزینهی نهایی یک کمپین CPC را از تقسیم هزینهی کل بر تعداد کل کلیکها محاسبه میکنند. دو شیوهی متفاوت برای محاسبهی هزینهی تبلیغات به ازای کلیک وجود دارد: یکی تعیین نرخ ثابت به ازای هر کلیک، و دیگری مزایده بر اساس پیشنهاد قیمت یا Bid. در هر دو حالت تبلیغدهنده باید ارزش بالقوهای که از هر کلیک ناشی میشود را در نظر بگیرد. ارزش یاد شده به بازدیدکنندهی مورد انتظار تبلیغدهنده و عایدی کوتاهمدت و بلندمدت حاصل از این بازدید (معمولاً درآمد) بستگی خواهد داشت. مثل انواع دیگر تبلیغات، در تبلیغات CPC نیز هدفگیری حرف اول را میزند. منافع مخاطب هدف، نیت او، موقعیت جغرافیایی و روز و ساعت از جمله عواملی هستند که معمولاً در کمپینهای CPC دخالت دارند.
در مدل نرخ ثابت، تبلیغدهنده و نمایشدهنده بر سر مبلغ مشخصی به ازای هر کلیک به توافق میرسند. در اغلب مواقع نمایشدهندهها جدول هزینهای دارند که قیمت کلیک در نقاط مختلف رسانه یا شبکهی تبلیغاتیشان را بر اساس آن ارائه میدهند. تفاوت قیمتها نیز به محتوای صفحات و در نتیجه کیفیت بازدیدکنندگان آنها بستگی خواهد داشت؛ هرچه محتوای یاد شده، بازدیدکنندگان با ارزشتری جذب کند، CPC یا هزینهی آن به ازای هر کلیک نیز بیشتر خواهد بود. از طرف دیگر هرچه محتوای رسانهی نمایشدهنده با ارزشتر و دستهبندی شدهتر باشد و در نتیجه مخاطب حرفهایتری داشته باشد، دست تبلیغدهنده برای هدفگیری آگهی تبلیغاتی به سمت مخاطبی مشخص نیز بازتر خواهد بود و از کمپین تبلیغات کلیکی نتایج بهتری حاصل خواهد شد.
در این مدل تبلیغات کلیکی، قراردادی که از سوی تبلیغدهنده امضا میشود اجازه میدهد طی یک مزایدهی داخلی از سوی شبکهی تبلیغاتی یا نمایشدهنده، بر سر نمایش آگهی بین چند تبلیغدهنده رقابت شکل بگیرد. نحوهی عملکرد این مزایده نیز به این صورت است که هر تبلیغدهنده (معمولاً بر اساس کلیدواژه) بیشترین مبلغی که حاضر است به ازای هر کلیک در جایگاهی مشخص بپردازد را به اطلاع نمایشدهنده میرساند. در نتیجه هر بار که قرار است بیننده در برابر یک جایگاه تبلیغاتی قرار بگیرد، این مزایده به صورت خودکار عمل کرده و آگهی برنده برای او به نمایش درمیآید. برای مثال اگر جایگاه تبلیغاتی یاد شده بخشی از صفحهی نتایج یک موتور جستجو باشد، با هر بار جستجوی کلمهی کلیدی مورد نظر، بین پیشنهادهای کسبوکارها برای آن کلیدواژه، مزایدهای خودکار انجام میشود. سپس تمام قیمتهای پیشنهادی که بر اساس موقعیت مکانی کاربر، روز و ساعت جستجو و سایر موارد هدفگیری شدهاند با یکدیگر مقایسه شده و برندهی مزایده مشخص میشود. در صورت تعدد جایگاههای تبلیغاتی (که در مورد موتورهای جستجو رویدادی معمول به شمار میرود)، مزایدهی مذکور میتواند چند برنده داشته باشد. عواملی همچون قیمت پیشنهادی و امتیاز کیفی آگهی میتوانند جایگاه آگهی مورد نظر در میان سایر آگهیها را مشخص کنند.
مدل «هزینه به ازای کلیک» بیش از هر جای دیگر در تبلیغات موتورهای جستجو مثل تبلیغات گوگل ادوردز کاربرد دارد. تبلیغدهندگان این جستجوگرها معمولاً روی کلمات یا اصطلاحات کلیدی بازار هدف خود پیشنهاد قیمت میدهند. در کنار تبلیغات بنری رسانهها، برخی شبکههای اجتماعی نظیر فیسبوک و توییتر نیز مدل هزینه به ازای کلیک را به عنوان یکی از گزینههای تبلیغاتی در اختیار مخاطبان خود قرار میدهند. به طور کلی این مدل هم در دنیای وب و هم در دنیای بازاریابی موبایلی کاربرد دارد. در تبلیغات موبایلی نیز در ازای هر کلیک، تبلیغدهنده بدهکار و نمایشدهنده طلبکار میشود. تبلیغدهندهها شاید مدل کلیکی را به مدل هزینه به ازای بازدید ترجیح دهند چرا که در ازای اقدامی عملی هزینه میپردازند. از طرف دیگر نمایشدهنده نیز ممکن است مدل سودآورتر یا قابل اتکاتر را برای درآمدزایی ترجیح دهد. درآمد تبلیغات کلیکی برای نمایشدهندهای که جایگاه تبلیغاتی دارد، بسته به کیفیت هدفگیری آگهی میتواند متفاوت باشد. در نتیجه، اغلب نمایشدهندگان و تبلیغدهندگان به منظور بهینهسازی حجم تبلیغات و هزینههای خود، ترکیبی از مدلهای تبلیغات CPC و CPM یا سایر مدلهای درآمدی را به کار میگیرند.
مدل هزینه به ازای کلیک در کنار مدلهای هزینه به ازای بازدید (CPM) و هزینه به ازای اکشن (CPA) برای ارزیابی اثربخشی و سودآوری بازاریابی اینترنتی مورد استفاده قرار میگیرد. مزیتی که مدل کلیکی نسبت به تبلیغات CPM دارد این است که تا حدی گویای اثربخشی تبلیغات یاد شده نیز خواهد بود. در واقع با بررسی تعداد کلیکها میتوان میزان توجه یا علاقهی کاربر به آگهی را تا حدی ارزیابی کرد. در واقع اگر هدف اصلی یک آگهی تبلیغاتی کلیک خوردن یا به بیان دقیقتر هدایت ترافیک به سمت مقصدی مشخص باشد، مدل تبلیغات کلیکی بهترین معیار برای آن به شمار میرود.
مقرون به صرفه بودن
در تبلیغات کلیکی (PPC)، شما به ازای کلیکهایی که کاربران به روی تبلیغات شما میکنند هزینه پرداخت میکنید، بنابراین به ازای نمایشهای دریافت شده هزینهای پرداخت نمیکنید و میتوانید با توجه به قیف بازاریابی و فروش خود و ارزشی که هر کاربر برای شما دارد، کمپینهای تبلیغات کلیکی خود را به صورت دقیق برنامهریزی کرده و قیمت کلیک را متناسب با ارزش کاربران ورودی به سایت تعیین کنید.
هدفمندی
یکی از کلیدیترین مزیتهای تبلیغات کلیکی که این نوع تبلیغات را در میان تبلیغدهندگان به محبوبیت رسانده هدفمند بودن آن است. در تبلیغات کلیکی شما میتوانید تنظیمات مختلف کمپینهای کلیکی را بر اساس اطلاعاتی که از مخاطبان خود دارید تغییر دهید. برای مثال میتوانید منطقه جغرافیایی که کاربران شما در آن حضور دارند، دستگاهی که استفاده میکنند، اپراتور موبایلی که به آنها سرویس میدهد، ساعت زمانی نمایش تبلیغات، رسانههای نمایش دهنده را با توجه به اطلاعاتی که از مخاطبان خود دارید انتخاب کنید.
قابل سنجش بودن
پلتفرمهای ارائه دهنده تبلیغات کلیکی معمولا گزارشهای کاملی از هزینههای انجام شده و نتایج حاصل از این هزینهها به تبلیغدهندگان ارائه میدهند، همچنین در تبلیغات کلیکی با استفاده از ابزارهایی همانند گوگل تگ منیجر (Google Tag Manager) و گوگل آنالیتیکس (Google Analytics) قابلیت مانیتور و تحلیل اطلاعات مربوط به کمپینهای کلیکی وجود دارد. شما میتوانید با استفاده از این ابزارها نتایج حاصل از تبلیغات انجام شده را به دقت مورد بررسی و تحلیل قرار دهید.
سریع بودن
راهاندازی تبلیغات سنتی میتواند روزها طول بکشد. اما در تبلیغات کلیکی شما از تصمیم به نمایش تبلیغات تا اجرای آن به روی محیط اینترنت تنها نیم ساعت فاصله دارید. همچنین تبلیغات کلیکی نتایج بسیار سریعتری نسبت به روشهای دیگر بازاریابی برای ما به ثمر میآورند. برای مثال در صورت صرف هزینه به روی فعالیتهای مربوط به سئو، دستیابی به نتایج این فعالیتها میتواند ماهها طول بکشد، در صورتی که نتایج صرف هزینه به روی تبلیغات کلیکی به صورت لحظهای قابل مشاهده هستند.
منابع آموزشی
یکی از دلایل افزایش محبوبیت تبلیغات کلیکی در سالهای گذشته و افزایش استفاده شرکتها از این نوع تبلیغات قابلیت آموزش و یادگیری این نوع تبلیغات بوده است. افراد متخصص فعال در تیمهای بازاریابی شرکتها تصمیمهای خود را مبتنی بر دانش و آموختههای خود اخذ میکنند و آشنایی با تبلیغات کلیکی و مزیتها و معایب و نحوه تخصیص بودجه به آن نقش کلیدی در افزایش محبوبیت این نوع تبلیغات داشته است و در مقایسه با روشهای دیگر تبلیغات یک مزیت کلیدی تلقی میشود.
نیازمندی زمان
برخلاف مدلهای تبلیغات اجارهای که شما در پایان دوره، کیفیت ترافیک دریافتی را مورد بررسی قرار داده و در مورد تداوم انجام تبلیغات در آن رسانه تصمیم میگیرید، در تبلیغات کلیکی به دلیل اینکه دادههای مربوط به تبلیغات به صورت زنده قابل تحلیل و بررسی هستند، ارزیابی تبلیغات کلیکی در لحظه امکان پذیر بوده و برای بهینهسازی و بهبود تبلیغات کلیکی خود ملزم هستید که زمان کافی را به بررسی دادهها و بهینهسازی این تبلیغات اختصاص دهید.
نیازمندی تجربه و دانش کافی
برای برنامهریزی و اجرای موثر و مفید کمپینهای تبلیغات کلیکی به دانش کافی و تجربه قبلی در این زمینه نیاز دارید و عدم برخورداری از این دو عامل میتواند موجب شود که بودجه بازاریابی شما بی آنکه بهرهای داشته باشد هزینه شود. در آژانسها و شبکههای تبلیغاتی معمولا افرادی به عنوان اکانت منیجر (Account Manager) به تبلیغدهندگان در برنامهریزی و اجرای کمپینهای تبلیغات کلیکی کمک میکنند.
بودجه کمپینها به سرعت مصرف می شوند
برخلاف سئو که زمان و مهارتها به عنوان سرمایه مورد نیاز آن به حساب میآیند، تبلیغات کلیکی نیازمند نظارت و بهینه سازی دائمی هستند زیرا اجرا کردن کمپین نیازمند پول به عنوان سرمایه میباشد که در صورت نبود بهینه سازی و نظارت، سرمایه و هزینه شما بازگشتی در پی نخواهد داشت.
تبلیغ لزوما منجر به فروش نمیشود
شما باید به این نکته دقت کنید که کلیکهای صورت گرفته بر روی تبلیغات شما و کاربرانی که به وبسایت شما میآیند لزوما به فروش و اهداف بازاریابی شما منجر نمیشوند و وظیفه طراحی صفحه فرود (Landing Page) و محصولاتی که به شما در تبدیل کاربران اینترنت به خریداران کمک میکنند همچنان در زمان اجرای کمپینهای تبلیغاتی باقی است.
کسب درآمد از تبلیغات کلیکی
زمانی که از تبلیغات کلیکی صحبت میکنیم مخاطبان ما به دو دسته تقسیم میشوند:
صاحبان کسب و کار (تبلیغدهندگان)
صاحبان رسانه (ناشران)
تا اینجا ما در مورد چگونگی انجام تبلیغات کلیکی برای دسته اول یعنی تبلیغدهندگان صحبت کردیم. دسته دوم، یعنی ناشران، صاحبان رسانه نمایش دهنده تبلیغات هستند که با ایجاد محتوای ارزشمند و جذب ترافیک به سایت خود، رسانهای برای نمایش تبلیغات تبلیغدهندگان ایجاد میکنند.
بسیاری از تبلیغدهندگان ممکن است فکر کنند با تبلیغات کلیکی، خیلی راحت تعداد زیادی کلیک دریافت خواهند کرد و افزایش فروش بلافاصله آغاز خواهد شد. اما در واقعیت شرایط پیچیدهتر از این است. بدون استراتژی هوشمندانه و تبلیغی اثرگذار، کمپین تبلیغات موبایلی شما ممکن است بیشتر از سود، هزینه روی دستتان باقی بگذارد. برای آنکه از کمپین تبلیغات موبایلی CPC خود بیشترین بهره را ببرید، باید به تقاضای منحصر به فرد مخاطب، محدودیتها و فرصتهای تبلیغات موبایلی خوب فکر کنید. در ادامه میتوانید چند راهکار برای خلق کمپینهای تبلیغات موبایلی اثربخشتر را از نظر بگذرانید که میتوانند برای کاربران جذابیت بیشتری داشته باشند و نرخ کلیک (CTR) بالاتری نیز برایتان رقم بزنند.
تست A/B
برخی تبلیغدهندگان برای پیدا کردن بهترین ترکیب برای تبلیغات موبایلی خود، صدها مدل متن، تصویر، هدفگیری و پیشنهاد مختلف را در کنار هم امتحان میکنند تا بتوانند بهینهترین ترکیب را پیدا کنند. نام دیگر این کار A/B Testing است که طی آن نسخههای مختلفی از یک مدل اولیه مورد آزمایش قرار میگیرد. حتی جزئیترین تغییرات مثل سایز لوگو، فونت، رنگ و تگلاین نیز میتوانند تغییرات بزرگی ایجاد کنند.
تعیین سقف هزینه و نرخ مطلوب بازگشت سرمایهگذاری (ROI)
نرخ ایدهآل هزینه به ازای کلیک شما از روی ROI مطلوبی که برای خود تعیین میکنید مشخص میشود. برای اغلب کسبوکارها نسبت ۵ به ۱ درآمد به تبلیغات قابل قبول محسوب میشود. این یعنی به ازای هر یک دلاری که برای تبلیغات هزینه میشود، ۵ دلار درآمد باید حاصل شود. طبیعی است تعیین کردن سقف هزینه برای کمپینهای CPC نیز میتواند از هدررفت منابع جلوگیری کند.
بهبود کیفیت لندینگ پیج
فارغ از شبکهی تبلیغاتی انتخاب شده، هر کمپین تبلیغاتی آنلاین برای آنکه به درستی کار کند و بهترین نتیجهی ممکن را بدهد نیاز به صفحهی فرود یا همان لندینگ پیج مرغوب با نرخ تبدیل بالا دارد. هیچ تبلیغدهندهای دوست ندارد بازدیدکنندهها پس از کلیک روی آگهی تبلیغاتی و هدایت به صفحهی فرود، بدون هیچ اقدام خاصی آن را ترک کنند. تبلیغدهنده میخواهد وقتی مخاطب به صفحهی فرود میرسد کاری انجام دهد. به همین منظور، باید لندینگ پیج جذاب و متقاعد کنندهای وجود داشته باشد که در این مرحله مخاطب را به برداشتن قدم بعدی و انجام اقدامی عملی مجاب کند. برای تحقق این مهم، به چند فاکتور اساسی نیاز است:
فراخوان شفاف:
فراخوان، پیام دعوت به اقدام یا Call To Action شما همان کلیدی است که کارش ترغیب کاربر به انجام اقدامی عملی است. آنچه که فراخوان شما را فوقالعاده میکند ترکیب «ارزش» و «ارتباط» است. فراخوان شما از یک طرف باید برای مخاطب حاوی ارزش بوده و از طرف دیگر به وبسایت و لندینگ پیج مربوطه مرتبط باشد.
پیشنهاد جذاب:
پیشنهاد به هر آن چیزی که گفته میشود که در ازای ترغیب مخاطب به انجام اقدام مورد نظرتان در اختیارش قرار میدهید. این پیشنهاد میتواند تخفیف آنی، کوپن تخفیف، استفادهی رایگان آزمایشی به مدت محدود (ترایال)، ارائهی یک فرم آماده یا حتی بروشور قابل دانلود باشد. به عنوان نمونه، یک بروشور رایگان و شانس شرکت در قرعهکشی برای کسانی که اطلاعات تماسشان را ثبت میکنند میتواند پیشنهاد جذابی باشد و آنها را به ثبت اطلاعات ترغیب کند.
تمرکز:
هرچه گزینههای بیشتری در اختیار افراد قرار دهید، تصمیمگیری برایشان دشوارتر خواهد شد و برای نتیجهگیری به زمان بیشتری احتیاج خواهند داشت. بنابراین با باریکتر کردن بازهی تمرکز خود، تصمیمگیری را برایشان ساده کنید. لندینگ پیج خود را ساده نگه دارید و در هر صفحه تنها روی یک چیز تمرکز داشته باشید.
اشاره به ویژگیهای بسیار مهم:
مخاطبان صفحات فرود شما باید متقاعد شوند برای برداشتن قدم عملی مورد نظر، دلایل قابل توجهی وجود دارد. برای دستیابی به این مهم باید بهترین ویژگیهای محصول یا خدمات خود را برجسته کنید. بهتر است مطمئن شوید ویژگیهایی که برمیشمرید واقعاً مهمترین ویژگیهای محصول یا خدمات شما هستند؛ نباید در لندینگ پیج خود اطلاعات اضافی قرار دهید. در این صفحه به اندازهای اطلاعات لازم است که آنها را به کسب اطلاعات بیشتر ترغیب کند.
استفاده از تیترهای اثرگذار:
صفحهی فرود شما باید تیترهایی داشته باشد که در اولین نگاه به وضوح بازگو کنند کسبوکارتان دقیقاً چه کار انجام میدهد. هیچ کس دوست ندارد به لندینگ پیجی هدایت شود که حتی اولیهترین اطلاعات نیز روی آن مشخص نیست.
صفحهبندی مناسب:
کاربران اینترنت این روزها از طریق دستگاههای متنوعی به فضای مجازی دسترسی پیدا میکنند، بنابراین اطمینان حاصل کنید صفحهبندی لندینگ پیج شما با حفظ مهمترین بخشهای پیام مورد نظرتان (مثل لوگو، تیتر، فراخوان و عناصر گرافیکی ضروری)، برای نمایش روی طیف گستردهای از نمایشگرها مناسب است.
طراحی تمیز و چشمگیر:
درست مثل عنوان صفحه، باید مطمئن شوید طراحی بصری صفحهی فرودتان ساده و در عین حال گیراست. طراحی بصری خسته کننده، کیفیت پایین یا بیش از اندازه شلوغ میتواند حواس مخاطب را از پیامتان پرت کند.
تایید اجتماعی:
انسانها موجوداتی اجتماعی هستند و معمولاً پای صحبتهای همسایهها، دوستان و حتی غریبهها بیشتر از صحبت کسبوکارها مینشینند. به همین دلیل است که نقد و بررسیها و آمار و ارقام کاربران، همگی در متقاعد کردن افراد به استفاده از محصول یا خدماتی مشخص تا این حد اثرگذارند.
برای به حداکثر رساندن موفقیت کمپینهای تبلیغات کلیکی و دستیابی به نتیجهی مطلوب در مقیاس بالا، میتوان از سیستمهای خودکار مدیریت قیمت پیشنهادی استفاده کرد. مبنای تصمیمگیریهای این سیستم را میتوان روی اهداف آگهیها مثل حداکثر سودآوری، حداکثر ترافیک، حداکثر دقت در هدفگیری یا غیره تنظیم کرد. اثربخشی این سیستمها مستقیماً با کیفیت و کمیت دادههای عملکردی کمپین مرتبط است. بنابراین آگهیهایی که ترافیک پایینی دریافت میکنند به خاطر کمبود دادههای جمعآوری شده، سیستمهای مدیریت خودکار قیمت را در معرض کاهش یا حتی از بین رفتن اثربخشی قرار میدهند.
تجزیه و تحلیل مستمر
یکی از بزرگترین مزایای تبلیغات موبایلی و به طور کلی اینترنتی این است که در خصوص نرخ کلیک و سایر معیارها شفافیت زیادی وجود دارد. بنابراین بهتر است از هر فرصتی برای جمعآوری و تجزیه و تحلیل داده (به ویژه دادههای مربوط به تبدیل) استفاده شود. به این ترتیب میتوان فهمید چه کارهایی نتیجه میدهند و چه کارهایی خیر.
تطابق در تبلیغات کلیکی
یکی از چالشهای تبلیغدهندگان در اجرای تبلیغات کلیکی چالش تطابق پایین است. نسبت سشنهای (Sessions) دریافتی در گوگل آنالیتیکس (Google Analytics) تبلیغدهندگان، به کلیکهای ارسال شده توسط رسانه ناشر تبلیغات را تطابق میگویند و تطابق میتواند به تفکیک شبکه تبلیغاتی و رسانههای ناشر تبلیغات بسیار متفاوت باشد. برای مثال به تجربه متوجه شدهایم که معمولا تطابق کلیکهای دریافت شده از دستگاه موبایل کمتر از دستگاه دسکتاپ است و به دلیل عرضه بیشتر نمایش و کلیک در دستگاه موبایل همواره این امکان وجود دارد که رسانههای ناشر کلیکهای موبایل را با قیمت کمتری به عنوان تبلیغات کلیکی ارزان عرضه کنند، در حالی که با در نظر گرفتن تطابق پایین در عالم واقعیت قیمت تمام شده به ازای هر سشن (Session) دریافتی به مراتب گرانتر باشد.
0 نظر